Ieder z’n hobby: recreatie

Een hobby is een ontspannende activiteit die meestal in de vrije tijd wordt uitgeoefend. Een hobby is iets waar je plezier aan beleefd tijdens het uitoefenen. Dit doe je voor je plezier en uit interesse. Het kan ook zijn dat je er iets mee wilt bereiken, bijvoorbeeld fitter zijn of meer conditie opbouwen. Bij hobby’s kun je denken aan bijvoorbeeld het verzamelen van postzegels, een sport beoefenen of schilderen. Daarnaast kun je de hobby alleen uitoefenen, zoals bijvoorbeeld bij tennissen, of in teamverband, bijvoorbeeld bij voetbal. Het bezig zijn met een hobby geeft naast voldoening vaak ervaring, kennis en vaardigheid mee. Echter staat de persoonlijke voldoening en het plezier voorop. Het beoefenen van een hobby kan twee kanten op gaan. Deze hobby kan een therapeutisch en kalmerend effect hebben óf de hobby kan uit de hand lopen en een obsessie gaan vormen. Daarnaast zijn hobby’s persoonlijk. Zo kan een schrijver als hobby bakken hebben, terwijl een bakker voor zijn plezier schrijft. Sommige mensen hebben het geluk en de doorzettingskracht om van hun hobby hun werk te maken. Iemand die over het algemeen voor zijn eigen plezier een activiteit uitoefent wordt een amateur genoemd. Wanneer je een activiteit als beroep hebt, wordt je een professional genoemd.

Comments Off | Filed under Uncategorized

Sporten voor recreatie

Een sport kan op veel verschillende manieren worden beschreven. Hierbij kun je denken aan een fysieke krachtmeting, bijvoorbeeld hardlopen, aan een fysiek spel, bijvoorbeeld voetbal of aan een spel dat de hersens kraakt, bijvoorbeeld schaken. Daarnaast kan een sport recreatief gespeeld worden of in competitieverband. Hier zitten dan wedstrijden aan verbonden. Vervolgens zijn er regels gebonden aan een sport, deze horen per speler bekend te zijn. Toch kunnen deze per plaats en tijd verschillen. De regels van 100 jaar geleden kunnen al enigszins zijn aangepast. Toernooien mogen dan ook hun eigen regels opstellen. Toch zijn hier nog wel wat richtlijnen aan verbonden, dit om ervoor te zorgen dat de sport enigszins gelijk blijft. Het mag niet zo zijn dat het bijvoorbeeld bij een toernooi normaal is om met de bal te rennen, terwijl dit bij een ander toernooi niet mag. Er is een basis van overeengekomen en geaccepteerde regels. Het winnen volgens de regels is het primaire doel van een competitie. Het draait niet om artistieken, esthetische of financiële redenen. Het fenomeen sport bestaat al ontzettend lang. Dit verschijnsel bestond al in de klassieke oudheid. Denk maar eens aan de oude Grieken, toentertijd bestonden de Olympische Spelen ook al.

Comments Off | Filed under Uncategorized

Op de payroll in Amsterdam

Wat betekent het voor u als u uw loon via een payroll bedrijf gaat ontvangen? Als uw werkgever uw loon gaat uitbetalen via een payroll bedrijf (in Amsterdam bijvoorbeeld) dan heeft u officieel gezien een nieuwe werkgever. U krijgt uw loon via het payroll bedrijf. En dat hoeft zeker geen nadeel te zijn. Vaak kan een payroll bedrijf u meer voordelen bieden als een klein bedrijf. Zo heeft u vaak meer secundaire voorwaarden als een fietsplan, een goede pensioenregeling en tal van andere zaken. Aangezien uw werkplek gelijk blijft en u meer extra mogelijkheden krijgt als u zich via een Payroll Amsterdam bedrijf laat betalen dan gaat u er op vooruit!
Voor uw werkgever wordt het ook allemaal een stuk makkelijker. Hij of zij hoeft geen eigen personeel manager in dienst te nemen of alle personeel taken zelf te doen. En doordat het allemaal door een payroll bedrijf gebeurt weet u ook dat alles goed geregeld wordt. U krijgt met vaste regelmaat uw loon en alles wordt goed bijgehouden. En dat is wat iedereen graag wil. Met zekerheid zijn of haar salaris ontvangen met een vaste regelmaat. En natuurlijk daarnaast allerlei extra voordelen waaronder een goede pensioenregeling.
Een goed payroll bedrijf zal bij een verandering u altijd goed informeren wat de gevolgen zijn als u van een normale arbeidsrelatie overstapt naar een payroll constructie. Een payrollbedrijf uit bijvoorbeeld Amsterdam kan u hier goed bij van dienst zijn. En als er zaken onduidelijk zijn dan kunt u het natuurlijk altijd navragen bij de payroller.

Comments Off | Filed under Uncategorized

POH GGZ

POH GGZ is een beroep die in het leven is geroepen voor de huisarts. De praktijkondersteuner GGZ diagnosticeert, diagnosticeert, intervenieert en ondersteunt bij psychische problemen in pact met de huisarts. De werkzaamheden zijn gericht op het helder krijgen van psychische delen van gezondheidsproblematiek, goede doorverwijzing en urgentiebepaling (triage), kortdurende begeleiding, psycho-educatie, continuïteit van zorg en casemanagement en opsporing. De POH GGZ heeft een aanvullende opleiding gevolgd. Deze duurt tussen de vijf en twintig dagen verspreid over een periode variërend van drie maanden tot een jaar in combinatie met een leerwerkplek. De opleiding staat open voor onder andere sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundigen met GGZ-ervaring, sociaal werkers en praktijkondersteuners somatiek. Nederlandse huisartsen gaan massaal aan de POH GGZ.

Comments Off | Filed under Uncategorized

Gezondheidszorg vacatures groeiende

De groep mensen die liever op een alternatieve manier hun gezondheid wil verbeter is sterk gegroeid.
En hoewel de meeste alternatieve genezers binnen de gezondheidszorg werken op zelfstandige basis zien we ook hier steeds meer vacatures. Gezondheidsvacatures op het gebied van de alternatieve geneeswijzen als acupuncturisten, aromatherapeuten,  haptonomen, holistische therapeuten, homeopaten, hypnotherapeuten, osteopaten, radiotherapeuten en shiatsu en yoga leraren.
De gezondheidszorg groeit op al haar vele verschillende facetten en er ontstaan steeds meer verschillende vacatures binnen de gezondheidszorg.
Er zijn ook een behoorlijk aantal vacatures in de gezondheidszorg beschikbaar. Vacatures gezondheidszorg zijn erg in trek en lastig te vinden. Werving & selectie biedt daarbij uitkomst. Dit laatste is een steeds vaker gebruikte constructie. Een werving & selectie bureau krijgt in dat geval pas betaald nadat er een succesvolle invulling heeft plaatsgevonden. Deze dienstverlening is beschikbaar in bijna alle plaatsen in Nederland, onder andere in Haarlem, Amsterdam en Nijmegen. Wanneer u geïnteresseerd bent in een gesprek met een werving & selectie bureau, kunt u het beste er één opbellen om een afspraak te maken. Een bureau opzoeken kan ook uitkomsten bieden. zodoende doet u uw werving & selectie zelf.

Comments Off | Filed under Uncategorized

Recreatie en vrije tijd

Vrije tijd, of vrije tijd, is het tijd doorgebracht buiten verkoopruimten, werk en huishoudelijke taken. Het is ook de tijd voor of na de noodzakelijke activiteiten, zoals eten, slapen en waar het verplicht is, het onderwijs. Het onderscheid tussen vrije tijd en onvermijdelijke activiteiten is losjes toegepast, dat wil zeggen mensen soms doen op het werk gerichte taken voor het plezier als voor de lange termijn nut. Een onderscheid kan worden gemaakt tussen vrije tijd en ontspanning. Bijvoorbeeld, Situationistische Internationale stelt dat vrije tijd een illusie is en zelden vrij, economische en sociale krachten passende vrije tijd van de individuele en verkopen het terug aan hen als de goederen bekend als “vrije tijd”. Vrijetijdwetenschappen is het academische vakgebied dat zich bezighoudt met de studie en analyse van leisure.Time voor vrije tijd varieert van de ene maatschappij naar de volgende, hoewel antropologen hebben gevonden dat jager-verzamelaars hebben de neiging om veel meer vrije tijd dan mensen in meer complexe samenlevingen hebben. Als gevolg, band samenlevingen zoals de Shoshone van het Great Basin kwam over als buitengewoon lui om de Europese kolonialisten. Workaholics zijn diegenen die dwangmatig werken ten koste van andere activiteiten. Zij geven de voorkeur om te werken in plaats van tijd te besteden aan sociale contacten en het verrichten van andere recreatieve activiteiten.

Comments Off | Filed under Uncategorized

Payroll

Op dit moment ervaart dit weblog veel voordelen van een payroll constructie. Door payroll te gebruiken worden juridische werkgeverslasten uitbesteed. Dit resulteert in een onderneming die optimaal is, waar rompslomp wordt vermeden en werkgeverschap een eenvoudig te bereiken doel is. De dienstverlening payroll is interessant voor het MKB, voor kleine en grote bedrijven en zelfstandigen zoals ZZP’ers of freelancers. Tarieven van payroll ondernemingen worden berekend met een omslagfactor, een bedrag maal brutoloon. De gemiddelde omslagfactor ligt rond de 1,6. Er moet wel een certificering aanwezig zijn. Als u meer wilt weten over payroll, moet u op Google meer informatie zoeken.

Comments Off | Filed under Uncategorized