Sporten voor recreatie

Een sport kan op veel verschillende manieren worden beschreven. Hierbij kun je denken aan een fysieke krachtmeting, bijvoorbeeld hardlopen, aan een fysiek spel, bijvoorbeeld voetbal of aan een spel dat de hersens kraakt, bijvoorbeeld schaken. Daarnaast kan een sport recreatief gespeeld worden of in competitieverband. Hier zitten dan wedstrijden aan verbonden. Vervolgens zijn er regels gebonden aan een sport, deze horen per speler bekend te zijn. Toch kunnen deze per plaats en tijd verschillen. De regels van 100 jaar geleden kunnen al enigszins zijn aangepast. Toernooien mogen dan ook hun eigen regels opstellen. Toch zijn hier nog wel wat richtlijnen aan verbonden, dit om ervoor te zorgen dat de sport enigszins gelijk blijft. Het mag niet zo zijn dat het bijvoorbeeld bij een toernooi normaal is om met de bal te rennen, terwijl dit bij een ander toernooi niet mag. Er is een basis van overeengekomen en geaccepteerde regels. Het winnen volgens de regels is het primaire doel van een competitie. Het draait niet om artistieken, esthetische of financiƫle redenen. Het fenomeen sport bestaat al ontzettend lang. Dit verschijnsel bestond al in de klassieke oudheid. Denk maar eens aan de oude Grieken, toentertijd bestonden de Olympische Spelen ook al.

This entry was posted on Tuesday, January 8th, 2013 at 7:43 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.