Ieder z’n hobby: recreatie

Een hobby is een ontspannende activiteit die meestal in de vrije tijd wordt uitgeoefend. Een hobby is iets waar je plezier aan beleefd tijdens het uitoefenen. Dit doe je voor je plezier en uit interesse. Het kan ook zijn dat je er iets mee wilt bereiken, bijvoorbeeld fitter zijn of meer conditie opbouwen. Bij hobby’s kun je denken aan bijvoorbeeld het verzamelen van postzegels, een sport beoefenen of schilderen. Daarnaast kun je de hobby alleen uitoefenen, zoals bijvoorbeeld bij tennissen, of in teamverband, bijvoorbeeld bij voetbal. Het bezig zijn met een hobby geeft naast voldoening vaak ervaring, kennis en vaardigheid mee. Echter staat de persoonlijke voldoening en het plezier voorop. Het beoefenen van een hobby kan twee kanten op gaan. Deze hobby kan een therapeutisch en kalmerend effect hebben óf de hobby kan uit de hand lopen en een obsessie gaan vormen. Daarnaast zijn hobby’s persoonlijk. Zo kan een schrijver als hobby bakken hebben, terwijl een bakker voor zijn plezier schrijft. Sommige mensen hebben het geluk en de doorzettingskracht om van hun hobby hun werk te maken. Iemand die over het algemeen voor zijn eigen plezier een activiteit uitoefent wordt een amateur genoemd. Wanneer je een activiteit als beroep hebt, wordt je een professional genoemd.

This entry was posted on Thursday, January 10th, 2013 at 7:43 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.