Recreatie en vrije tijd

Vrije tijd, of vrije tijd, is het tijd doorgebracht buiten verkoopruimten, werk en huishoudelijke taken. Het is ook de tijd voor of na de noodzakelijke activiteiten, zoals eten, slapen en waar het verplicht is, het onderwijs. Het onderscheid tussen vrije tijd en onvermijdelijke activiteiten is losjes toegepast, dat wil zeggen mensen soms doen op het werk gerichte taken voor het plezier als voor de lange termijn nut. Een onderscheid kan worden gemaakt tussen vrije tijd en ontspanning. Bijvoorbeeld, Situationistische Internationale stelt dat vrije tijd een illusie is en zelden vrij, economische en sociale krachten passende vrije tijd van de individuele en verkopen het terug aan hen als de goederen bekend als “vrije tijd”. Vrijetijdwetenschappen is het academische vakgebied dat zich bezighoudt met de studie en analyse van leisure.Time voor vrije tijd varieert van de ene maatschappij naar de volgende, hoewel antropologen hebben gevonden dat jager-verzamelaars hebben de neiging om veel meer vrije tijd dan mensen in meer complexe samenlevingen hebben. Als gevolg, band samenlevingen zoals de Shoshone van het Great Basin kwam over als buitengewoon lui om de Europese kolonialisten. Workaholics zijn diegenen die dwangmatig werken ten koste van andere activiteiten. Zij geven de voorkeur om te werken in plaats van tijd te besteden aan sociale contacten en het verrichten van andere recreatieve activiteiten.

This entry was posted on Wednesday, June 22nd, 2011 at 6:47 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.